De invloed op zzp-overeenkomsten na uitspraak Hoge Raad

In het overeengekomen contract kan staan dat er geen sprake is van een dienstverband, maar in de praktijk blijkt een dergelijk contract niet leidend voor de arbeidsrelatie. Dit heeft de Hoge Raad op 6 november uitgesproken.

Een zzp’er in de zorg en een zorginstelling kunnen een contract hebben opgesteld waarin staat dat de zorgprofessional niet in loondienst werkt, maar als ondernemer in de zorg. Dat is een normale gang van zaken in de wereld van zzp’ers. Maar nu blijkt, uit de uitspraak van de Hoge Raad, dat twee partijen niet zomaar in een contract kunnen vaststellen dat er geen sprake is van een arbeidsovereenkomst. Een overeenkomst is daarin dus niet meer leidend.

Hoogleraar Ruben Houweling arbeidsrecht aan de universiteit van Rotterdam plaatst tegenover RTL Nieuws de uitspraak in perspectief. ,,De wet bepaalt of je een arbeidsovereenkomst hebt en niet de partijen zelf. Veel zzp’ers moeten openieuw gaan bekijken wat voor contract ze hebben”, zegt hij. ,,Belangrijk is dat wat je doet, ook kwalificeert als overeenkomst.”

Daarnaast stelt Boris Emmerig van Holla Advocaten is ‘inbedding in de organisatie’ geen doorslaggevend criterium voor de beoordeling van een arbeidsrelatie. Dezelfde werkzaamheden verrichten zoals iemand in loondienst betekent dus niet dat je automatisch ook in loondienst bent.

Uitvoering werkvloer

Hoogleraar Houweling weet dat er weinig hoeft te veranderen als er tevredenheid is bij beide partijen. Pas wanneer een geschil optreedt en een van hen naar de rechter stapt, kan deze uitspraak van de Hoge Raad houvast bieden. Of als andere partijen, zoals pensioenfondsen of de Belastingdienst om de hoek komen kijken.

Uiteindelijk gaat het om de uitvoering op de werkvloer die het zelfstandig ondernemerschap van de zzp’er in de zorg onderschrijft. Dit schrijft ook de Hoge Raad in de verklaring. ,,Waar het om gaat, is of de tussen partijen overeengekomen rechten en verplichtingen voldoen aan de wettelijke omschrijving van de arbeidsovereenkomst.”

Onderscheid jezelf als zzp’er in de zorg van de zorgprofessionals in loondienst en voorkom enige gezagsverhouding met de opdrachtgever. Draag mogelijk eigen werkkleding en niet die van een zorginstelling en neem geen deel aan de teamoverleggen.

Verder valt jouw zelfstandig ondernemerschap te versterken door het volgen van cursussen en bijscholingen of het bepalen van je eigen uurtarief. Deze aspecten worden door deze uitspraak van de Hoge Raad alleen nog maar belangrijker.

Over de auteur:

Wout Fassbender
Wout gaat altijd op zoek naar het persoonlijke verhaal. Door middel van interviews en podcasts informeert hij jou omtrent het laatste nieuws over ondernemerschap in de zorg.

Deel dit artikel:

Schrijf je in de
voor de nieuwsbrief

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij op de hoogte blijven?

Ontvang nieuwe artikelen direct per e-mail.

Artikelen

Bijscholing

Community

Partners

Over ons