Dit zijn de opties om als zorgprofessional te starten

Je hebt net een zorgopleiding afgerond. De wereld ligt aan je voeten, je maatschappelijke carrière kan beginnen. Welke opties liggen er eigenlijk voor de hand als startende zorgprofessional?

  • Wie start als zorgprofessional heeft een keuze uit diverse arbeidsvormen: in loondienst, via een uitzendbureau, via detachering of als zzp’er in de zorg;
  • Voordelen loondienst: je kunt veel ervaring opdoen, krijgt een vast inkomen, bent verzekerd, wordt doorbetaald bij ziekte en bouwt pensioen op;
  • Nadelen loondienst: Om het weekeinde werkzaam, vroegtijdig vakantiedagen opgeven, toestemming vragen voor vrije dag;
  • Voordelen uitzendbureau: Veel verschillende werkplekken, elke week uitbetaald, flexibiliteit 
  • Nadelen uitzendbureau: onzekere tijden, kortlopende opdrachten, kwetsbaar;
  • Voordelen detachering: vast inkomen, vrijheid, langdurige opdrachten, mogelijk een auto van de zaak, vast aantal uren, opleidingsmogelijkheden
  • Nadelen detachering: minder betrokken want tijdelijke opdracht, grotere reisafstand, verantwoording afleggen
  • Voordelen zzp: veel vrijheid, eigen baas, uurtarief zelf bepalen, 
  • Nadelen zzp: geen pensioen, kwetsbaar, niet werken is geen omzet.

Loondienst

Deze optie ligt misschien het meest in de lijn der verwachting: werken in loondienst. Je gaat bij een zorginstelling aan de slag in het functieprofiel waarin jij het diploma hebt behaald: helpende, verzorgende, verpleegkundige, begeleider noem maar op. Werken in loondienst kent veel voordelen: je hebt iedere maand een vast inkomen, je bent verzekerd, je krijgt doorbetaald als je ziek bent en bouwt pensioen op. Bovendien heb je als werknemer veel rechten, want een baas mag jou niet zomaar ontslaan en als jij de deur achter je dichttrekt dan zit je werkdag erop.

Maar er is nog meer: vaak bestaan er opleidingsmogelijkheden binnen de organisatie waar jij werkt en heb je kans om door te groeien. Een uitstekende leerschool dus voor een beginnende zorgprofessional, want je krijgt te maken met verantwoordelijkheden, samenwerking met collega’s en omgang met cliënten en patiënten. En vanwege het groot aantal tekorten (bijna 37 duizend in het vierde kwartaal van 2020 volgens de website van de Rijksoverheid) is er werk in overvloed. Ongetwijfeld heeft een zorginstelling die bij jou past een openstaande vacature.

Er kleeft ook aantal mindere punten aan het werken in loondienst als zorgprofessional. Je werkt om het weekeinde, je moet vroegtijdig je vakantiedagen aangeven vanwege druktes tijdens vakantieperioden en je moet toestemming vragen aan je leidinggevende als je een vrije dag wil.

Lijkt dit jou een goede optie? Dan is dit een uitstekende plek om veel ervaring en contacten op te doen.

Uitzendkracht

Je kunt ook aan de slag gaan bij een uitzendbureau om daar je eerste stappen als zorgprofessional te zetten. Vaak staan heel veel vacatures in de database waardoor je kunt kiezen uit tal van werkplekken. Door jezelf bij een uitzendbureau in te schrijven en goed contact te onderhouden met de consultant kan deze jou aanbevelen bij een van de zorginstellingen.

Het is belangrijk om een goed CV bij te houden. Daarin staan jouw werkervaringen, kwaliteiten, eigenschappen en opleidingen beschreven. Als jij hier niet zo sterk in bent, dan kan de intercedent van het uitzendbureau jou helpen met het opstellen hiervan. Flexibiliteit is een belangrijke eigenschap. Je komt bij veel diverse zorginstellingen binnen – dit is vaak een van de redenen waarom mensen zich ook aansluiten bij een uitzendbureau. Het gaat vaak om kortdurende opdrachten, waardoor je van de ene naar de andere zorginstelling gaat.

Nog een bijkomend voordeel: vaak krijg je per week uitbetaald. Hierdoor hoef je niet zo lang op je geld te wachten. En het komt ook regelmatig voor dat zorginstellingen de uitzendkracht bij positieve ervaringen graag in loondienst willen nemen.

Wat een voordeel is, kan ook een nadeel zijn: flexibiliteit. Dit zorgt regelmatig voor onzekerheid. Van de een op andere dag kun je zonder werk komen te zitten, omdat de opdracht afloopt of omdat de zorginstelling jou niet meer nodig heeft.

Je bent daarbij ook je eigen visitekaartje. Als je door wat voor reden dan ook niet helemaal in de smaak bent gevallen bij die zorginstelling kan het zijn dat het uitzendbureau minder moeite in jou wil steken vanwege de mindere beoordeling.

Als werknemer in loondienst krijg je doorbetaald als je ziek bent, voor uitzendkrachten geldt deze regel niet. Er zijn diverse fases en afhankelijk in welke jij zit krijg jij doorbetaald of juist niet. En de bonus kun je ook vergeten. Dus als de zorginstelling een dertiende maand versterkt of een kerstpakket uitgeeft, dan is de kans zeer groot dat jij hiervan niets terugziet ondanks je tomeloze inzet.

Detachering

Detachering lijkt heel veel op het werken via een uitzendbureau, maar er zitten grote verschillen tussen. Ook als je als zorgprofessional via een detacheringsbureau werkt dan kom je bij veel verschillende zorginstellingen binnen en heb je iedere maand een vast inkomen.

Je geniet echter veel meer rechten. Zo zijn de opdrachten voor een langdurige periode (vaak zes tot twaalf maanden), je staat onder contract bij het detacheringsbureau en kent een vast aantal uren. Als gedetacheerde zorgprofessional krijg je niet te maken met het uitzendbeding dat inhoudt dat het einde van de opdracht ook het einde van de uitzendovereenkomst betekent.

Vaak zijn de zorgprofessionals die werken via een detacheringsbureau ook experts binnen hun vakgebied vanwege hun kennis over specialistische zorg. Om die kennis te onderhouden of zelfs verder uit te breiden, biedt het detacheringsbureau vaak opleidingen aan. Sommigen krijgen zelfs een auto van de zaak. Allemaal mooie extraatjes, zeker als je net als zorgprofessional bent begonnen.

Een nadeel kan zijn dat je misschien wat verder moet reizen voor jouw opdracht en dat je ook verantwoording moet afleggen als je eens een vrije dag wil of vakantie wil opnemen. Omdat het vaak gaat over tijdelijke opdrachten, ook al gaat het over een langere periode, voel je je misschien minder betrokken bij de organisatie waar jij werkzaam bent. 

Werken als zzp’er

Wil je de ultieme vrijheid dan is werken als zzp’er in de zorg echt iets voor jou. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoeveel je werkt. Wil je een maand vakantie opnemen? Dat kan, want je bent als eigen baas niemand uitleg verschuldigd.

Ook kun jij zelf bepalen wat je verdient, omdat jij je eigen uurtarief bepaaltLet er wel op: het gaat hier om een bruto-inkomen, want als zzp’er in de zorg dien je nog belasting af te dragen. Er komen ook nog andere kosten bij kijken die je wel kunt aftrekken van je winst. Denk hierbij aan verzekeringen, een auto van de zaak, de boekhouderkosten voor de website of het volgen van een opleiding.

Als zzp’er in de zorg ben je ook kwetsbaar. Zo bouw je geen pensioen op. Hier dien je zelf voor te zorgen. Je kunt jezelf aansluiten bij een pensioenfonds of iedere maand een bedrag opzijzetten voor die spaarpot voor later.

Wanneer een opdrachtgever moet bezuinigen of reorganiseren dan staan de flexwerkers vaak als eerste buiten – zzp’ers dus ook. Wie niet werkt, genereert ook geen omzet. Daarom hebben veel zzp’ers ook meerdere opdrachtgevers of ze schrijven zich in bij een servicebureau of bemiddelingsbureau. Hier kan wel naar werkervaring worden gevraagd. Als startende zorgprofessional kun je dus op dit punt worden afgewezen. Bij het ondernemerschap komt veel kijken. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Denk er dus goed over na als je deze beslissing neemt.

Weet jij al welke arbeidsvorm het beste bij jou past? Laat het ons weten.

Over de auteur:

Wout Fassbender
Wout gaat altijd op zoek naar het persoonlijke verhaal. Door middel van interviews en podcasts informeert hij jou omtrent het laatste nieuws over ondernemerschap in de zorg.

Deel dit artikel:

Schrijf je in de
voor de nieuwsbrief

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij op de hoogte blijven?

Ontvang nieuwe artikelen direct per e-mail.

Artikelen

Bijscholing

Community

Partners

Over ons