Vangnet zzp’ers in de zorg: samenwerking Yoe met Tulpenfonds

Als zzp’er in de zorg op zoek naar een vangnet bij arbeidsongeschiktheid? Dat kan door een tof initiatief: een samenwerking van Yoe met Tulpenfonds, expert op het gebied van sociale zekerheid.

Wat houdt dit vangnet van het Tulpenfonds in?

Tulpenfonds Crowdsurance werkt volgens een solidariteitsprincipe, waarbij zzp’ers in de zorg collectief hun eigen dekking voor arbeidsongeschiktheid organiseren.

Hoe werkt het?

De dekking in de schenkkring gaat uit van de factuurwaarde die je opbouwt als zzp’er in de zorg en bedraagt 70 procent van de factuurwaarde op jaarbasis. Deze dekking wordt bij een claim omgeslagen over de andere zelfstandigen in de schenkkring. Er geldt hierbij wel een eigen risico over een periode van zes weken die ingaat na de ziekmelding. Jouw maandelijkse bijdrage wordt berekend aan de hand van je factuurwaarde. Hierdoor creëert het Tulpenfonds een vangnet dat bij jouw persoonlijke situatie past.

Wat maakt het Tulpenfonds anders dan, bijvoorbeeld, een Broodfonds?

Het Tulpenfonds regelt alles van de begeleiding dat iemand uitvalt, tot de administratie en de uitkering. De deelnemers zijn volledig anoniem en hoeven ook geen bijeenkomsten bij te wonen of zich te verantwoorden als ze ziek zijn.

Sociale Zekerheidsrekening

In een digitale portemonnee, de Sociale Zekerheidsrekening, worden jouw bijdrages opgeslagen. Dit is de manier van sparen voor de eventuele bijdrage wanneer iemand binnen het collectief ziek is. Zie het als een gewone lopende rekening, waar jij ook altijd inzicht hebt in jouw inkomsten en uitgaven.

Wanneer jij het maximum bereikt voor de opbouw in arbeidsongeschiktheid, dan worden de extra inkomsten boven het maximum jouw spaargeld. Dit kun je altijd vrij opnemen.

Een rekeninsom bij 30.000 euro omzet per jaar

  • 30.000 euro omzet / 12 maanden = 2.500 euro gemiddeld per maand.
  • Daarvan is dus 70 procent jouw uitkering bij arbeidsongeschiktheid: 2.500 x 0,7 = 1.750 euro per maand.
  • De bijdrage voor Yoe is 4,68%
  • Je gemiddelde bijdrage komt dan op 2.500 x 0,0468 = 117 euro per maand

    Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op. Meer informatie vind je ook in de brochure. Sluit jij je aan?

Over de auteur:

Wout Fassbender
Wout gaat altijd op zoek naar het persoonlijke verhaal. Door middel van interviews en podcasts informeert hij jou omtrent het laatste nieuws over ondernemerschap in de zorg.

Deel dit artikel:

Schrijf je in de
voor de nieuwsbrief

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij op de hoogte blijven?

Ontvang nieuwe artikelen direct per e-mail.

Artikelen

Bijscholing

Community

Partners

Over ons