Dit is hoe je aan opdrachten komt als zzp’er in de zorg

Je hebt jezelf net ingeschreven als zzp’er bij de Kamer van Koophandel of bent van plan om dit te gaan doen. Er zal toch brood op de plank moeten komen. Daar zijn opdrachten voor nodig. Maar hoe je kom je daaraan als zzp’er in de zorg?

LinkedIn

LinkedIn is hét social mediaplatform voor zakelijk contact. Ook als zzp’er in de zorg kun je hier terecht. Het is belangrijk om jouw profiel zo volledig mogelijk in te vullen, wat zorgt voor een betere vindbaarheid op LinkedIn. Wat zijn jouw kwaliteiten, in welke sector ben je werkzaam, wat voor type zorgprofessional ben jij en over welke diploma’s beschik je? In de kopregel van je profiel kun je omschrijven wat jouw functieprofiel is, zodat dat direct zichtbaar is voor mensen die jouw naam voorbij zien komen op het platform.

Dit klinkt heel erg simpel, maar het is van grote waarde. Door goed vindbaar te zijn op LinkedIn vergroot je voor jezelf de kans op opdrachten. Regelmatig een bericht plaatsen of een oproep doen, kan hierbij helpen.

Aansluiten bij groepen op social media

Facebook en LinkedIn lenen zich perfect voor het aansluiten bij groepen. Dit kunnen groepen zijn waarbij regelmatig opdrachten voor zzp’ers in de zorg worden aangeboden, waar je zelf een oproep kunt plaatsen of een club mensen die met elkaar spart en overlegt over het bestaan als zzp’er in de zorg. Zo vergroot je ook direct je netwerk en dat kan nooit kwaad. Misschien zijn ook managers van zorginstellingen aangesloten, wat weer kan leiden tot iets moois.

Netwerkbijeenkomsten

Online kun je inmiddels je weg wel vinden. Maar het is ook goed om jezelf fysiek te laten zien. Denk hierbij aan netwerkbijeenkomsten, symposia of congressen binnen jouw vakgebied. Razend interessant en misschien loop je wel iemand tegen het lijf met wie je een klik hebt. Laat deze persoon toevallig op zoek zijn naar een (mede-)zzp’er in de zorg. Leg contacten en vergroot je netwerk, zodat je ook via-via aanbevolen wordt voor opdrachten.

Zorgkaart Nederland

Zorgkaart Nederland, een website van Patiëntenfederatie Nederland, behoort tot de grootste ervaringssites op het gebied van zorg in Nederland. Hier staan allerlei zorgprofessionals op; van huisartsen en tandartsen tot begeleiders en verpleegkundigen. Ook jij kunt je als zzp’er in de zorg inschrijven op dit platform. De mensen met een zorgvraag raadplegen de Zorgkaart Nederland om te kijken welke zorgprofessional het beste bij hen past.

Daarna kunnen zij hun ervaringen delen, waardoor jij je als zzp’er een review krijgt die op het platform verschijnt. Zie het als een visitekaartje van jezelf. Ook als je niet via ZorgKaart Nederland een opdracht hebt aangenomen, is het goed om een referentie op te vragen. Dit vergroot de betrouwbaarheid én professionaliteit van jouw onderneming.

Zoringstelling benaderen

Ben je meer van de directe aanpak? Pak de telefoon of schrijf een e-mail en bel naar een zorginstelling waarvan jij denkt dat die bij jou past als zzp’er in de zorg. Vragen staat altijd vrij. Nee heb je, ja kun je krijgen. Misschien levert het een mooie opdracht op.

Aanmelding bij een service- bemiddelingsbureau

Neem jij liever niet zelf het initiatief, dat kan natuurlijk ook. In Nederland zijn voldoende bemiddelings- en servicebureaus waar jij je als zzp’er in de zorg kunt aansluiten. Jij kunt uiteraard je voorkeuren aangeven en de opdrachtgever moet natuurlijk ook bij jouw profiel passen. Uiteindelijk regelt het bemiddelings- of servicebureau voor jou de koppeling met de opdrachtgever, waarna jij aan de slag kunt.

Het kan zijn dat je hierdoor een bepaald percentage van je omzet dient af te staan voor het maken van de match. Dit is overigens niet overal het geval. Een aantal voorbeelden: Zorg & Co, PIDZ, HappyNurse of TMI.

Over de auteur:

Wout Fassbender
Wout gaat altijd op zoek naar het persoonlijke verhaal. Door middel van interviews en podcasts informeert hij jou omtrent het laatste nieuws over ondernemerschap in de zorg.

Deel dit artikel:

Schrijf je in de
voor de nieuwsbrief

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij op de hoogte blijven?

Ontvang nieuwe artikelen direct per e-mail.

Artikelen

Bijscholing

Community

Partners

Over ons