Zzp’er in de zorg: met deze keurmerken toon je kwaliteit aan

Kwalitatief goede zorg is enorm belangrijk. De zorg is immers mensenwerk. Een aantal keurmerken draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit. Een overzicht.

HKZ

Om jouw kwaliteiten als ondernemer in de zorg aan te tonen én te waarborgen, is het HKZ-certificaat in het leven geroepen. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector en is bedoeld voor verzorgenden, verpleegkundigen, begeleiders en zorgprofessionals in de thuis- en kraamzorg (niveau 3 tot en met 7). Dit wordt onafhankelijk getoetst.

Wie het HKZ-traject volgt, leert wat de eisen zijn op het gebied van ondernemerschap, de kwaliteit van zorg- en dienstverlening en de wetgeving waaraan zzp’ers in de sector zorg en welzijn moeten voldoen. Wie in het bezit is van een HKZ-certificaat toont aan dat hij staat voor een eigen onderneming met oog voor kwaliteit van zorg en duurzaam ondernemerschap. De normen waaraan jij als zzp’er in de zorg dient te voldoen, zijn internationaal erkend. De ISO 9001-normen vormen de basis en omvatten ook nog specifieke eisen voor elke branche.

Met dit keurmerk toets jij als zzp’er in de zorg je kwaliteiten en toon jij aan dat je op de hoogte bent van de laatste wet- en regelgeving. Verplicht is het HKZ-keurmerk niet, maar het geeft wel aan dat jij waarde hecht aan goed ondernemerschap. Voor opdrachtgevers kan het een voorwaarde zijn voor het gebruik van zzp’ers. Heel goed om een traject te volgen dus. Dit is mogelijk via de PIDZ Academie, van onze samenwerkingspartner PIDZ.

Kiwa-keurmerk

Ook Kiwa geeft een kwaliteitskeurmerk af voor zzp’ers in de zorg: Mijn Keurmerk. Dit toont aan dat jij als zzp’er kwaliteit nastreeft en waarborgt en op de hoogte bent van de laatste wet- en regelgeving, zoals de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Dit is een wet waarin staat beschreven wat goede zorg nu eigenlijk precies inhoudt.

Gemeenten, zorgkantoren en -verzekeraars stellen volgens de eigen website deelname aan een Kiwa-keurmerk verplicht, omdat zij op deze manier weten dat de zzp’er voldoet aan de ondernemers- en beroepseisen die worden gesteld én kwalitatief goede zorg verleent.

Ook voor cliënten is dit Kiwa-keurmerk van belang bij het maken van de keuze om een zorgprofessional in te huren. Zo kunnen zij een veilige en goede keuze maken in het aanbod zzp’ers, die zichzelf op voortdurend kunnen verbeteren.

Wie voldoet aan de eisen krijgt een eigen dossier waarin alle benodigde informatie staat die de opdrachtgever kan inzien, zodat die weet dat een kwalitatief goede zzp’er op de werkvloer staat.

Het verschil tussen keurmerken Kiwa & HKZ

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de certificaten van HKZ en Kiwa? Het zit hem in de kosten en de manier waarop je als zzp’er wordt beoordeeld wanneer je het traject afsluit. Het Kiwa-keurmerk kost 96 euro per jaar (excl. btw). Een HKZ-certificaat geldt drie jaar en kost 510 euro exclusief btw.

Daarnaast dien jij voor het Kiwa-keurmerk enkel documenten aan te leveren waarop jij als zzp’er in de zorg wordt beoordeeld, een bureau-audit. Aan de hand van een checklist krijg jij dan wel of niet het certificaat.

Om te voldoen aan de eisen van HKZ neem je deel aan een afsluitend assessment. Dit gebeurt door de onafhankelijke certificeringsinstellingen DNV GL en Dekra. De assessor gebruikt de daarvoor aangeleverde gegevens en documenten en kan ook nog doorvragen op een aantal onderwerpen. Deze persoon kijkt bijvoorbeeld naar de volgende onderdelen: bedrijfsvisie, risicomanagement, risico-analyse en risico-inventarisatie, ondernemerskwaliteiten, wet- en regelgeving. Daarna geeft hij zijn bevindingen door aan de certificeringsinstelling of jij wel of niet hebt voldaan aan de eisen. De organisatie bepaalt dan of jij het certificaat krijgt.

VOG

Om te beginnen: een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is geen keurmerk, maar wel essentieel om als zorgprofessional te kunnen werken. Elke zzp’er in de zorg moet deze aanvragen voordat hij daadwerkelijk aan de slag kan. Uit de VOG, uitgegeven door screeningsautoriteit Justis, blijkt dat jij geen strafbare feiten op je naam hebt staan die een risico (kunnen) vormen voor het werk dat jij doet. Als jij geen strafbare feiten hebt gepleegd of een strafblad hebt, dan krijg je sowieso een VOG. De geldigheid hangt af van de organisatie waarvoor jij werkt, want deze partij bepaalt dat.

Over de auteur:

Wout Fassbender
Wout gaat altijd op zoek naar het persoonlijke verhaal. Door middel van interviews en podcasts informeert hij jou omtrent het laatste nieuws over ondernemerschap in de zorg.

Deel dit artikel:

Schrijf je in de
voor de nieuwsbrief

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij op de hoogte blijven?

Ontvang nieuwe artikelen direct per e-mail.

Artikelen

Bijscholing

Community

Partners

Over ons